tirsdag 12. januar 2010

På isen og englevakt

I dag har vi vært på Store Stokkavann! Isen der har ikke vært så tykk på "årevis", og hele Stavangers befolkning går nå på isen både med sko, skøyter, sparkstøtting og på ski! Fantastisk, og vi nyyyyyter dagene, koser oss ute, og har vært på isen flere dager på rad nå! Vi har ikke skøyter til guttene, (kommer på xxl på mandag...) så vi har hatt med akebrett, og jeg har dratt dem på isen! Kjempegøy, og god trim for mamma.... :)
I dag var Merete, Joachim (4 ) og Linnea (1) med oss! Vi hadde pølser på termos, kaffi (og sjokolade -  hysj...) og kakao!
Joachim:Vi lekte og hadde premier! David fikk låne skøytene til Joachim, og Merete som støtte! :)Linnea gikk etterhvert med på å ta middagsluren sin...


Stokkavannet har et rikt dyreliv, og vi måtte bort til endene og svanene før vi gikk hjem:


Ikke lett å holde balansen med hodet i sååå kaldt vann....


Fugl på vingene i ettermiddagssola:


siv i frost:Så til englevakten!
Da vi kom hjem etter 6 timer, sto talgelyset på kjøkkenet og brant!!
Det var riktignok et kubbelys, men - det var nesten ikke minket noe i det hele tatt!
Vi var skjønt enige at vi har hatt en engel som har passet huset vårt i dag!11 kommentarer:

Isa sa...

Så mange fine bilder fra turen ders! Likte særlig godt det nederste bildet:)

Arya sa...

Nydelige bilder, Heidi! Ser ut som om dere har noen riktig så fine dager for tiden. Og du vet - if you can't beat them, join them. De kalde dagene, altså! :-)

Ha en fin dag!

Ann Helen og gutane sa...

Har venta i spenning eg no siden eg såg deg i full aktivitet i går:) Du e kjempeflink.

Berit sa...

Åååååhr!! Det såg kjekt ut!! Tror aldri eg har vært på ude på Stokkavannet! Eg ser deg for meg - drar på ongane :) Håbe dåkk får skøytene før isen forsvinne! Her har me hatt plussgrader i dag - rett og slett litt kjipt! :(

Det va någen nydelige bilder! Herligt såvebilde og kanonstilige strå! :) tenker du koooose deg me kameraet! :) Brukt den nye linså?

Kjerstin sa...

Takk for koselig kommentar inne hos meg :)
Likte veldig godt bloggen din, og siden vi nettopp har fått oss et canon digital speilreflekskam ble jeg jo også litt fascinert av fotograferinga di - har veeeldig lyst å lære meg mer om det, og ser at du tipser litt ;)

Stikk gjerne innom Marit og Irene sin blogg (du finner dem i blogglista mi) og legg igjen en kommentar der også - det hadde de satt pris på! :) De er også begge på Facebook nå om du er der du også.

Ha en fin dag videre i den herlige kulda vår!!

Be blessed, med fortsatt englevakt!! ;D

Arya sa...

Hei igjen, Heidi!
Jeg skal ikke krangle med deg ang fotografering/video-produksjon, skjønner jeg! Trøsten min får være at det ikke bare er jeg som ikke har fått med meg forskjellen på tilt'ing og pan'ing - så takk for korreksjonen! Går inn og oppdaterer med en gang!

Arya sa...

Hei igjen, Heidi!
Nei, jeg oppfattet deg ikke som kranglete - det er vanskelig å skrive på samme måte som en snakker - lett for misforståelser! Nei, jeg mente bare siden du har så store kunnskaper og jobber innene dette. Tusen takk for korreksjonene, det er samarbeid over grensene som du sier, og det er tydeligvis mange som synes det er greit å lese slike enkle forklaringer. Selv støvsuger jeg nettet dersom jeg er interessert i noe, men ser jo at det aller meste står på engelsk... Og det kan jo sikkert virke avskrekkende på mange.

Vel, en liten gutt måtte hentes i dag i barnehagen pga sykdom, så da vet du hva jeg har å gjøre!

Klem til deg.

Anonym sa...

I will not approve on it. I think nice post. Expressly the title-deed attracted me to review the whole story.

Arya sa...

Hei igjen, Heidi. Jeg får svare deg her siden jeg ikke har noen e-mail på deg :-)

Jeg har tatt bildene hjemme hos meg selv. Har laget det til slik at jeg kan ta ok bilder på dagtid - har altså ikke noe lysoppsett enda - men det kommer etterhvert!!! For dette er gøy! Jeg har vindu fra gulv til tak på to sider (foran og til høyre for babyen), samt et lite ett høyt opp bak henne. Så lysforholdene er fantastiske - jeg må bare flytte unna masse møbler og teppet først :-)

Eller har jeg hengt opp en hvit bakgrunn/underlag. Objektivet jeg brukte er en 50 mm f/1,4 - innser at den er bedre å bruke innendørs enn min elskede 100 mm macro :-)

Har lyst etterhvert å ta noen 'hjemme-hos' bilder, men har liksom ikke selvtillit til å 'tilby' det til noen enda. Det blir til at jeg tar det når jeg har besøk hjemme.

Men nå har jeg avtale med en mamma som venter tvillinger i mars at jeg skal få fotografere disse. Og gjett om jeg gleder meg!!!!

Vi skulle ha bodd litt nærmere hverandre så vi kunne ha møttes litt for fotoshooting!!!

Klem til deg en lørdagsmorgen!

Anonym sa...

Fantastiske bilder du har tatt, Heidi! Og jeg kan tenke meg det er moro for dere i Stavanger å ha skikkelig vinter! Ser ut som dere storkoser dere i allefall :) Vil takke deg for at du kommer innom bloggen min og til og med skriver noen ord. Det er så koselig! Jeg er selv veldig sløv på å skrive, men skal prøve å skjerpe meg. Jeg synes jo det er så fint å besøke andres blogger. Ja, dere hadde englevakt når det gjelder talglyset. Gurimalla, tenk om dere hadde hatt pynt rundt/ved lyset. Men så lenge det gikk bra, så er det hovedsaken :) Ha en fortsatt fin søndag!

Trine Lill sa...

Så nydelige bilder Heidi!Du er så flink!:)
Pjuh...enda bra at det gikk som det gjorde med det lyset. Jammen meg fort gjort å glemme!
Er en liten overraskelse til deg på blogggen min.;)

Søk i denne bloggen