mandag 31. mai 2010

Kvitsøy!

består av 365 øyer, holmer og skjær, og jeg ser det fra stuevinduet vårt! :) Men for å komme dit, må man ta ferje ca 30 min! (he,he!)  I helgen var Stavanger Fotoklubb der på weekend. Mye fotografering - selvfølgelig - og kjekt å bli bedre kjent med hverandre! I klubben er det mange dyktige fotografer, og mange som har SYKT god peiling på tekniske ting, bildebehandling, pc'er, osv! :) Selv var jeg bare der ute på lørdagen, men fikk en flott dag i sol, og inspirerende fellesskap!

Her er noen av bildene jeg tok!

Steinkorset i Leiasundet har vært et landemerke for Kvitsøy. Før fyrtårnet kom, styrte man inn til land etter dette korset!


Disse lilla strandblomstene er sååå nydelige! Dem er det mange av på Kvitsøy! :)

Denne nydelige "eventyrblomsten" sto under et tre, og den er så flott! Nesten som jeg har lyst å "klippe inn" en fe i bildet.... Noen som vet hva den heter??Fiske er viktig for Kvitsøy, og klippfisken lå utover til tørk, og skapte flotte motiver for en fotoklubb...


Her studeres det på motiver, lukker og blender!

9 kommentarer:

Gry Offernes sa...

Wow, Heidi! Her var det mange knallbilder!! Misunner deg turen ut med likesinnede - selv har jeg ikke kommet så langt at jeg har meldt meg inn i fotoklubb, men tror jeg må det, ja!

Ha en flott og solrik uke! Klem

Berit sa...

tøffe bilder!! Hørtes jo knallkjekt ut! :) Så bra at du tar deg tid til sånt! :) ... skal vi prøve å få til en Lindesnestur - bare vi to - en gang du er her nede?? Det tror jeg hadde vært knall! :)

-hanne sa...

Flotte bilder! Er spent på om noen vet hva den blomsten heter, for det ble jeg veldig nyskjerrig på...
(har planer om å melde meg inn i den lokale fotoklubben fra høsten, og nå ble ikke lysten noe mindre ;) )

Anne sa...

Nydleige bilder du viser, og det fra en spennde plass. Ble helt trollbundet av det korset jeg gitt, noe så feiende flott da gitt!!

Charlotte - FO² sa...

Nydelige bilder, og den blomsten var fantastisk flott!
Hans H. vet garantert hva det er :http://bjorstad.wordpress.com/ spør han da, er nysgjerrig jeg også :)

Anonym sa...

Eventyrblomsten din ligner på Strandnellik. Så fine bilder du har på bloggen din!!
Hilsen Bothild :)

Hans HB sa...

Flotte bilder du legger ut, igjen!!

Ser utfordringa jeg fikk. Den rosa blomsten er strandnellik. Den jeg oppfatter som din eventyrblomst er nok noe mer komplisert å bestemme....Jeg har fått hjelp fra en spesialist når jeg skriver her:

"Det var en snedig plante, ja. Den likner litt, som du sier, en enghumleblom og mye en sporeløs akeleie. Jeg assosierte umiddelbart mest til det siste. Det er sannsynligvis nettopp en sporeløs variant av akeleie. Akeleievarianter var visstnok svært populære og mangfoldige i bondehagene på Sørlandet, og kanskje også vestover langs kysten."

Her er mer info om akeleier:

http://www.plantearven.no/flora-pa-nett/enkeltarter/akeleie-aquilegia-vulgaris-l/

Håper dette er til hjelp??

Det er IKKE tørrfisk som ligger på svabergene. Tørrfisk henges usaltet opp på hjell etter at den er delt i to langs ryggbeinet.

Dette er nok klippfisk, den brettes ut fra ryggbeinet, saltes og legges til tørk på svaberg... Så vannes den ut og blir f.eks. brukt til bacalao (portugisisk ord for torsk)

Anonym sa...

Oppsann, ser jeg var litt rask med forrige kommentaren min. Trodde det var de rosa du ikke visste hva var.. Kul den akeleielignende blomsten ja :)
Hilsen Bothild

Vissarah sa...

Kjempe fine bilder!!

Søk i denne bloggen